maanantai 4. toukokuuta 2015

Aloitamme

Huhtikuun viimeisellä viikolla alkoi Etappi ry:n kesän 2015 Luontopolkua eteenpäin- paja. Mukana on kymmenen nuorta aikuista, jotka etsivät elämäänsä uusia suuntia ja näkökulmia. Tiedossa on tutustumista Etappi ry:n muihin pajoihin, retkiä luontoon, ensiapukoulutusta, oppilaitosvierailuja, liikuntaa ja jopa muutaman päivän merimatka kesäkuussa. Kolmen kuukauden pituinen seikkailu on mehevästi aluillaan, ja ensimmäisen viikon jälkeen on hyvä kirjailla ylös alkuaskeleemme. Aloitimme tietenkin tutustumalla toisiimme. Kolmen kuukauden tiiviin yhdessäolon alkuun on hyvä satsata, ja pääsimmekin tekemään hauskoja harjoituksia oppiaksemme toistemme nimet ja alkaaksemme ryhmäksi muodostumisen. On yllättävää, miten vaikeaa voi olla onkivavan laskeminen maahan, kun se täytyy tehdä kahtakymmentä etusormenreunaa käyttämällä.
Luonnossa liikkujan, ja ylipäätään maailmassa tietään etsivän, on hyvä pohtia pelkojaan, odotuksiaan ja toiveitaan. Vielä vähän viileä ja sinivuokkoja kasvava metsikkö oli oikein sopiva paikka hiljentyä kirjaamaan ylös ajatuksia.
Alkuviikkolla liikuimme heti paljon ulkona. Kalevankankaan hautausmaan näköalatasanteella pääsimme ensimmäisen munatehtävän pariin. Kananmuna! Muodoista täydellisin, niin vertauskuvallinen, hauras, ja ravinteikas. Meille muna on ollut kätevä ongelmanratkaisuun kannustava peliväline, kuin myös arvoladattu henkiolento. Ensimmäisenä retkipäivänämme ryhmäämme liittyivät munaystävät Jorma ja MirskuJaLauske, omat maskottimme, joista olemme sitoutuneet pitämään hyvää huolta.
Ensimmäisen retken teimme Kirskaanniemeen. Viikon ainoa sadepäivä retkeilyn merkeissä vaikutti monen mielestä vähän vaikealta ajatukselta, mutta reippain mielin huomasimme päivän päätteeksi lähes unohtaneemme pienen ripsuttelun. Päivä taisi olla kaikkien mielestä menestys. Saimme peruskoulutusta kirveen käyttöön ja tulentekoon. Ruoanlaitto nuotiolla oli rattoisaa ja onnistui hienosti. Perusasioiden äärellä on helppo rauhoittua ja kokea yhteenkuuluvuuden ja aikaansaamisen tunteita.
Matkalla ollaan! -Jenny

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti