maanantai 29. kesäkuuta 2015

Juhannusviikon taikoja

Maanantai: leirin purku ja Ekokumppanit

Juhannusta edeltävä viikko aloitettiin maanantaina edellisviikon leirin purkuhommilla. Blogitekstejä valmisteltiin ja kuvia käytiin läpi. Iltapäivästä saimme vieraaksemme Moreeniasta Ekokumppaneiden edustajan, joka kertoi kestävästä kehityksestä ja siitä, miten jokainen voi yksinkertaisilla arkipäivän valinnoilla vaikuttaa ympäristön hyvinvointiin. Esimerkiksi suihkussa käyminen kuluttaa valtavat määrät vettä, joten muutaman minuutinkin suihkuajan lyhentäminen vaikuttaa paljon! Samoin vaikkapa huoneen lämpötilan laskeminen asteen pari. Mielenkiintoista asiaa, vaikka enimmäkseen olikin jo tuttuja juttuja.

Tiistai: valokuvauspäivä Arboretumilla


Tiistaina kokoonnuimme ryhmän kanssa Hatanpään terveysaseman luona. Siitä suuntasimme kohti Arboretumia.Yritimme löytää suojaisan paikan, mutta se oli hieman vaikeaa, koska järveltä kävi melko kova ja kylmä tuuli. Kun olimme löytäneet mieluisan paikan, pystytimme louve-kankaan puihin kiinni tuulensuojaksi. Vaikka aurinkokin välillä paistoi, niin silti monille tuli kylmä jo heti aamusta. Heittelimme frisbeetä, tai oikeastaan pelasimme eräänlaista joukkuepeliä sillä. Valokuvaus oli tämän päivän pääteema. Halutessaan kukin sai mennä Jounin valokuvattavaksi itse valitsemassaan paikassa. Kyseisiä kuvia saa käyttää esimerkiksi omassa voimavarakansiossaan myöhemmin, kun aletaan tehdä niitä. Päivän lounas tehtiin Trangioilla nurmikolla. Kun lounas oli nautittu niin kävimme läpi sitä, missä eri kouluissa ja työpaikoissa kukin on ollut. Koulut ja työpaikat kirjoitettiin ensin lapuille ylös, sitten ne sekoitettiin nimettöminä. Lappujen perusteella piti yrittää arvata, kuka ryhmäläisistä missäkin paikassa oli ollut.

Keskiviikko: talkoot Teiskossa


 
Näimme keskustorilla klo 8.30 ja lähdimme tilausajolla Teiskoa kohti klo 9.00. Matka oli mukava, tuli vähän erilaista maisemaa. Teiskossa syötiin ensin aamupala, jonka jälkeen meidät jaettiin eri ryhmiin. Ryhmäjaon jälkeen oli ohjelmassa kierros alueen ympäri, jonka jälkeen joka ryhmä meni tekemään omia juttuja, esim. yrttispiraalia ja istutuksia. Klo 12 aikaan oli ruoka, eli soppaa naamaan. Jonka jälkeen palattiin omien ryhmien kanssa takaisin hommiin. Hommia tehtiin hyvällä sykkeellä kunnes tuli aika lähteä bussipysäkille. Paluumatkalla käytettiin kahta bussia, mentiin pidemmän kautta. Päivä oli tosi kiva :)
Torstai: tyttöjen talo

Osa ryhmän tytöistä vieraili ohjaajan kanssa tyttöjen talolla. Siellä tyttöjen talon johtaja esitteli talon tiloja ja toimintaa. Paikalla sattui olemaan myös tyttöjen talon harjoittelija. Esittäydyimme ja pääsimme hieman kertomaan itsestämme sekä tulevaisuuden suunnitelmistamme. Kukin sai valita yhden pienen hahmon, joka jollain tavalla kuvasi itseä. Vierailu sujui hyvin ja oli mukava saada kuulla tällaisesta matalan kynnyksen toiminnasta. Mukaan toimintaan ovat tervetulleita kaikki 12 - 28 -vuotiaat tytöt. Myös vapaaehtoisena voi talolla toimia mikäli sellainen kiinnostaa. Monenlaisia ryhmiä talolla järjestetään. On kokkiryhmä, tanssiryhmä, kuvisryhmä ja monia muita ryhmiä kävijöiden toiveidenkin mukaan. Lisäksi on avointa toimintaa, jossa voi esimerkiksi tutustua uusiin ihmisiin tai muuten vain hengailla. Hyvä mahdollisuus vaikkapa hiljattain Tampereelle muuttaneille, jotka eivät tunne muita vielä täältä. Sopimuksen mukaan voi myös varata tyttöjen talon työntekijöille keskusteluajan, jos haluaa puhua jonkun luotettavan henkilön kanssa.

Perjantai olikin sitten juhannusaatto ja ihmiset vapaita juhlimaan sitä parhaaksi katsomallaan tavalla! <3Ei kommentteja:

Lähetä kommentti