keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Tapahtumarikas viikko 25.-29.5.

Maanantai meni hyvin eri pajoilla, tosin tälllä kertaa ei ollut ketään autopajalla eikä mediapajalla. Myöskään puupajalla ei ollut ketään. Pyöräpaja aloitetaan vasta myöhemmin kesän aikana.
Päivän sää oli myös tosi hyvä. Siivouspaja alkoi ekaa kertaa, joka ei ollut ihan lempparipuuhaa, mutta muuten meni hyvin. Siivoukseen sai paljon neuvoja. Blogiakin tuli kirjoitettua ja katsastusta luontoon. Oli nättiä! Retkivälinepajalla korjailtiin kankaita ja tarkisteltiin niiden kuntoja. Ompelukoneet oli erilaisia ja hankala käyttää.


Tiistaina oltiin Osaralla koko päivä ja sää oli puolellamme! Oli ihanaa tutustua erikoisempaan paikaan, jossa oli lehmiä, hevosia ja lampaita, sekä maisteltiin villiyrttejä. Suurin osa porukasta ei ollut käynyt paikassa, mutta nostalgiatunteita tuli niille jotka olivan ennen olleet Osaralla, etenkin yhdelle ihmiselle.
Lätynpaisto maistui ja etenkin sen lopputuotteet ja tuohiaskartelu oli kiva kokemus. Askartelun tulos oli huosiainen, pata-patan esi-isä, monikäyttöinen kapistus.
Ohje huosiaimen tekoon: Ensiksi leikataan riittävä määrä suikaleita tuohesta. Seuraavaksi sidotaan nämä yhteen neliöksi ja asetetaan kuumaan veteen, jolloin huosiainen käpristyy muotoonsa.

Keskiviikkona vieraitiin Ahlmanin maatilaoppilaitoksella. Ahlman on vihreä keidas keskellä Tamperetta, maatila kaupungissa. Saimme kunnon perehdytyksen puutarhaopintoihin ja käytännön kokemusta, istutimme perinnesipuleita ja samettikukkia. Kävimme kierroksella; Ahlman pitää sisällään catering-puolen, matkailuopinnot, pieneläin- ja maatalouseläinpuolen sekä viherrakennusta. Ruokailimme pihalla ja kokeilimme villivihannesten keruuta: nokkonen, vuohenputki ja voikukka ovat oivallinen lisä salaattipöytään ja teenkeittoon!
Muutamia pajalaisia kiinnosti opiskelumahdollisuudet ja yksi kävi haastattelussakin.
Ahlmannilla tunnelma oli kaikenkaikkiaan rento ja opiskelupaikkana vaikutti sopivalta oma-aloitteiselle ja motivoituneelle opiskelijalle. Myös opetusmuodot vaikuttivat ainakin tilojen puolesta olevan kaukana perinteisestä pulpettimaailmasta.


Torstaina innokkaita pajalaisia odotti Ihan pihalla - tapahtuma Tampereen Monitoimitalo 13:sta. Monen mielestä tapahtuman nimi kuvasi hyvin olotiloja. Pajoja ja toimintaa oli monenlaista: voimatanssia, improa, tunteella maalausta, katupiirustusta ja trikkausta.
Ilmainen luounas maistui yllättävän hyvältä. Paikalla oli väkeä ainakin Vaasasta, Lahdesta ja kaikkialta Pirkanmaalta. Vieraista pisti silmään myös Armi Toivanen jota sai haastatella.
Hauska, energinen ja rento päivä!


Perjantaina saimme mahdollisuuden hengähtää ja purkaa viikon monenkirjavaa kokemussaalista. Kertailimme kokemuksia ja suuntasimme katseen myös tulevaan leiriin, listasimme toiveita, tavoitteita, ryhmän sääntöjen kertausta ja varustelistoja. Tuntui hyvältä purkaa yhdessä viikon tapahtumia ja istua hetki rauhassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti